maanantai 14. lokakuuta 2013

Globe hope

Ostin kesällä Globe Hopen verkkokaupan alennusmyynnistä pitkän gollegen. Joka on tehty vanhoista vankilapaidoista. Globe Hopen vaatteet ovat olleet minulle jonkin verran pieniä, normaalisti käytän S tai M kokoisia vaatteita, Hopella olen huomannut että koko saa useimmiten olla L-koko. Kuten tästäkin sitten päädyin tilaamaan. Nyt ehkä ne viimeisetkin raskausentit ovat lähtemässä, koska paita on alkanut tuntumaan isolta. Toisaalta, olen käyttänyt sitä pääasiassa kotona, joten suuri koko ei haittaa. Ja taskut paidassa, tykkään.





Välillä kyllä tunnen oloni varsin tekopyhäksi tämän ekoilun kanssa. Ekologisin vaate olisi se kauppaan jätetty, enkä todellakaan tarvitse uusia vaatteita. Jotenkin olen saanut päähäni, että nyt tämän ekoasenteen myötä koko vaatekaappi pitäisi uusia. Mutta eihän se ole ekologista, kaukana siitä. Joten yritän koko ajan olla ostamatta vaatteita, mikä on entiselle himoshoppailijalle todella vaikeata. Yritän jatkossa ostaa mahdollisimman paljon käytettyjä vaatteita uusien sijaan ja kierrättää vanhoja omassa vaatekaapissa tuunamalla niitä tarpeen mukaan.

Globe Hopen idea on kyllä loistava, vaikka vierastan hieman sitä, että vaatteita ompelutetaan Virossa. Materiaali kuitenkin käsittääkseni on täällä Suomessa (ja kerätään tänne Suomeen) ja sitten ompelu tapahtuu Virossa, jonka jälkeen vaatteet tulevat Suomeen myyntiin (eivät toki kaikki, enkä tiedä tapahtuuko heidän jakelu suoraan Virosta muihin maihin). Mutta arvostan vanhan materiaalin uusiokäyttöä.

Ja nuo farkut. Ne ovat äitiysfarkkuni. En halunnut raskausaikana ostaa vaatteita joita ei voisi käyttää raskausajan jälkeen. Ja hyvinhän nuo farkut toimivat. Eivätkä kiristä mahan kohdalta suuremmankaan aterian jälkeen, ihan noin sivuhuomautuksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti