sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Ökyekoilu

Luen päivittäin blogeja. Aamupalalla ja nukkumaan mennessä, jos en muuten ehdi. Tai no, joka vuorokausi ei ehdi edes nukkumaan. Heh. Katkera yötyöläinen täällä. Ammatinvalintakysymys, tiedän. No kuitenkin. Ekojalanjäljillä blogissa oli tällä viikolla maininta ÖKYEKOILIJA. Ja kyllä, tunnistan itseni siitä. Tai siis... olenhan sellainen, joka ostaa ja hankkii kaikkea "ekoa". Kallista luomuruokaa ja luomupuuvillaisia vaatteita. 

Harmi, etten ehdi perehtymään mm. vaatteiden tuotantoon enemmän. Menen sillä, minkä uskon hyväksi. Outi Pyyn blogi on yksi josta löydän paljon vaatevinkkejä. Outi on kyllä uskomaton, pisteet Outille. 

Yhden t-paidan valmistaminen kuluttaa puhdasta vettä. Ja paljon. Jos se yksi t-paita kestää päivittäisessä käytössä alle vuoden, niin uskon, että tulee ekologisemmaksi ostaa se kalliimpi paita siitä luomupuuvillasta, joka kestää päivittäisessä käytössä kolme vuotta. Tähän perustan sen, että ostan mielummin laatua ja ekologista, kuin laadutonta jonka käyttää laaduttomuuden vuoksi helposti loppuun. Ja kuten olen aiemmin todennut, hinta ja laatu eivät kulje käsi kädessä. 

Käytetyn tavarankaan ostaminen ei ole ekologista, jos sen tavaran heittää roskiin viikon päästä kun se ei kestänytkään käytössä. Eikä omista tavaroista eroon hankkiutuminenkaan ole ekologista, jos ne seuraavalla omistajallaan päätyvät roskakoriin samantien.Tästä syystä en tykkää lahjoitella vaatteitani tuttavilleni. Tuntuu, että monet ottavat kun ilmaiseksi saavat eivätkä sitten käytäkään niitä. 

Yritän joka päivä parantaa ostostapani. Yritän kuluttaa vähemmän. Mutta ennen kaikkea yritän jakaa tietoa muille siitä, että hikipajoissa halpatuotetuille tuotteille on vaihtoehtoja. Lapsille ja aikuisille.




Päivän asuna on ehkä hieman ökyekoilua. Toppi Kaksi Två, hame on itsetehty huovutetusta Peakin mekosta, laukku Marc Jacobs v. 2011 häälahjaksi itselle ostettu, Kengät Vansin vanhat, en muista koska on ostettu ja hattu vanha Elementin, olisiko kesältä 2011.

Toi Peakin tuunattu hame muuten yllätti. Aina sanotaan, että villa on lämpimällä viileää ja viileällä lämpimää. Ja nyt 30 asteen kesäpäivän jälkeen voin tuon ihan itse allekirjoittaa. Villahame oli viileä, etenkin kun vaihtoehtona oli polyesterivuoratut shortsit. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti