sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kotimainen lempilelu


Meidän uusi lempilelu on tälläinen Jukka-lelun puumato. Jalat pyörivät vetäessä ja siitä lähtevä ääni on ihanan maltillinen. Eikä mene rikki kovinkaan helposti. 

Meidän mato aka Tuhatjalka on ostettu Tampereelta Miraakkelista, mutta joskus sitä saa tilattua myös täältä. Jälleen kerran kuluneen viikon aikana on tullut ilmoituksia yt-neuvotteluista. Yksi keino saada meille tänne lisää työpaikkoja on tukea suomalaista työtä ja tuotantoa, eli ostamalla suomalaisia leluja. 

Ja on siis suomalaisia ja "suomalaisia". Jälkimmäiset teettävät tuotteet milloin missäkin ja ikävä kyllä tuolloin työllistävä vaikutus on paljon pienempi kuin näissä mitkä tehdään Suomessa. Toki Portugalissa, Espanjassa ja Virossa on halvemmat palkat kuin meillä täällä hyvinvointiyhteiskunnassa ja näin ollen tuotteiden hinta on matalampi kuin Suomessa tehtyjen, mutta jos kukaan ei tee täällä mitään ja ostamme vain ulkomailla valmistettua, ei meillä kohta enää ole julkista terveydenhuoltoa, ilmaista korkeakoulua ja lapsilisiä. Ikävä kyllä. 

Siksi minä suosin kotimaista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti