lauantai 30. elokuuta 2014

Perjantaiasua


Ei meillä noudateta sukupuolineutraalia kasvatusta, ei. Meillä noudatetaan "sitä mikä tuntuu lapsesta hyvältä" kasvatusta. Lapsi saa leikkiä ihan millä haluaa ja pukea päälleen ihan mitä haluaa, sitten kun haluaa. Toki sään ja säällisyyden mukaisissa rajoissa.  En pyri siihen, että tyttölapsen lempivaate olisi autohaalari tai poikalapsen pinkki tutu mutta jos meillä olisi poika, niin hän kyllä saisi käyttää pinkkiä tutua jos niin haluaisi. Ja kuten kuvasta näkyy, välillä meidän tyttö käyttää hieman poikamaisempia vaatteita. Jos näin siis saa sanoa? 

Itse pidän lapsella väreistä ja kuoseista, mutta välillä on kiva olla myös vähän neutraalimmin. Ulkonäköä tärkeämpää meille kuitenkin on vaatteen eettisyys ja ekologisuus. Nyt syksyn tullessa on tarvetta hieman paksummille vaatteille ja viime viikonloppuna löysin kirpputorilta hyväkuntoiset Popin farkut tytölle (8euroa) ja sitten Tampereen Designtorilta sunnuntaina tuon harmaan Punaisen norsun karhupaidan kierrätetystä materiaalista. 


Lapsen päässä on Coston hattu. Coston, jonka hattuihin olen itsekin hattuihmisenä aivan hulluna hurahtanut. 


Itselläni oli perjantaina kauppareissulla päällä kauan himoitsemani Marya Jalavan käsin painetut sukkahousut, jotka vihdoin sain itselleni tuolta Tampereen Designtorilta, jonne vihdoin pääsin kun en ollut töissä kuten kaikki aiemmat kerrat. Päässä tuttu ja turvallinen Mukavan rusettipanta, päällä Mukavan mekko ja jalassa Vanssit ja selässä Globe Hopen reppu. 


 

Tyttö kasvoi ulos kesäkengistään ja kovalla kiireellä ostin hänelle kolmet syksykengät muistamatta, että meillä oli jo valmiiksi hänelle kahdet kengät. No, nyt meillä on yhdet Kavat tallessa tuleivaisuutta varten, jos vaikka toinen lapsi meille joskus vielä suotaisiin ja muut neljä paria yritetään käyttää sitten syksyn aikana. Neljä paria kenkiä on kyllä taaperolle liikaa... siis neljä plus kumisaappaat. Nämä Adidakset ostin ennen ekohurahdustani ja kyllä ne ovat söpöt. 





Kun nyt vielä hetken riittäisi lämpöä, niin että nuo kaikki vihreät tomaatit kypsyisivät... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti