sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sontaa laatu(ako?)


Hetki sitten kerroin ostaneeni Zalandolta housut. Ja kuinka universumi kosti samantien, koska ostin vastoin periaatteitani a) ulkomaalaisesta nettikaupasta ja b) housut, joiden valmistusmaasta ei ollut mitään hajua. 

Housuthan sitten repesivät takapuolesta kun olivat toista kertaa päällä. Oma vikani ilmeisesti, kun "roikotin" niitä, eikä 100% puuvilla juurikaan jousta. Onneksi housuissa oli "kaksoissauma" niin alushousut eivät vieläkään vilku. 

No, nyt sitten huomasin että ylempää takapuolen saumasta on kangas hieman revennyt ompeleiden kohdalta. Ja siis ihan oikeasti, ostin normaalia kokoa yhden koon isommat housut, eivätkä nämä ole päällä mitenkään kireät, mutta kai tuo takapuolen kankaan venyminen sitten vaan tekee tuollaiset reiät kankaaseen? En kyllä ole aiemmin moiseen törmännyt. Ehkäpä kangas on vain liian ohutta? 


Tässä ylläolevassa kuvassa yritin kuvata sitä, miten nuo ompeleen reiät ovat venyneet. Kohota tuo varmaan repeää...


Pesin housut ensimmäisen kerran 30 asteessa pesuohjeen mukaan ja musta väri levisi valkoiselle pohjalle. Olisi pitänyt vain pestä 60 asteessa, kun ilmeisesti korkeammissa lämpötiloissa värit eivät niin helposti leviä. Korjatkaa, jos olen väärässä, koska tämä tieto perustuu ihan vain mututuntumaan. 


Tässä yllä on se takapuolen repeämä. 


Ja olihan yksi taskunreunuskin alkanut purkaantumaan jo ennen kuin ehdin taskua edes käyttämään. 


No, Zalando ehkä korvaisi näistä jotain, jos tekisin valituksen. En tee, koska en tiedä mikä on omaa mokaa ja mikä on valmistusvirhettä. Mutta nykyään kun puuvillahousuja saa jo 10 eurolla uutena, niin olettaisi sitä 89 euroa maksaneiden housujen kestävän hieman pidempään? Evaw meni nyt täältä joka tapauksessa ostoboikottiin. Mikään hyvitys ei poista sitä, että lähtökohtaisesti tehdään SONTAA. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti