maanantai 13. lokakuuta 2014

Mauri Kunnas kirjakerho


Jossakin koliikkiväsymyksissäni erehdyin vastaamaan puhelimeen melkein puolitoistavuotta sitten, vaikka soittajan numero ei näyttänyt lupaavalta. Yleensä en vastaa jos en tunnista numeroa (eli siinä ei lue soittajan nimeä) ja en odota puhelua. Näin kuitenkin pääsi käymään ja soittajana oli, yllätys yllätys, puhelinmyyjä. Joka kauppasi Mauri Kunnas kirjakerhoa. Ja minähän liityin. 

Siitä hetkestä lähtien meille on tullut kerran kuussa postiluukusta paketti, jossa on Mauri Kunnaksen kirja. Ja tähän asti jokainen kirja on Suomessa painettu. Ja kyllä, varmasti pääsisi halvemmalla kun juoksisi tarjousten perässä, mutta kieltämättä on melko kätevää, että nämä kirjat tippuvat postilaatikkoon pyytämättä ja niin, ettei meille vahingossa eksy kahta samaa kun en muista mitä meiltä kotoa jo löytyy

Mauri Kunnas kuuluu vahvasti omaan lapsuuteeni ja haluan jatkaa tätä oman lapseni kohdalla. Meiltä kyllä löytyy paljon Kunnasta käytettynä äitini luota, mutta ne saavat olla siellä. Kirpputoreilla hyväkuntoiset Kunnakset puolestaan pyörivät älyttömissä hinnoissa. Ja vaikka olisi ekologisempaa ostaa käytettynä kirjoja, haluan tässäkin kohdassa tukea suomalaista kirjapainotyötä. Kirjat nyt vain ovat yksi monista asioista, joita ei kannata tuottaa Suomeen muualta, meillä on täällä vielä hetken paperiteollisuutta ja kirjapainotaitoa. Joten yritetään pitää niistä kiinni. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti