torstai 22. lokakuuta 2015

Haisevien housujen mysteeri

Ostin vuosi sitten Me&I:n farkut kotimyynnistä. Taisin niistä kirjoittaa tänne jo silloin. Farkkujen tarve oli lihomisen vuoksi huutava ja Miikkarin farkut houkuttelivat sillä, että ne olivat Turkissa valmistettu ja ennen kaikkea tuumakokoa 28-29, mikä on rutkasti vähemmän kuin normaalisti (en tykkää kireistä vaatteista). Ostin tuolloin kolmet housut, joista ensimmäiset hajosivat saumasta muutaman käyttökerran jälkeen.

Nyt olen kiinnittänyt huomiota siihen, että Miikkarin farkut haisevat. Siis pesun jälkeen, putipuhtaana. Ne itseasiassa haisevat nykyään niin pahalta, etten kohta pysty niitä käyttämään ollenkaan. Nyt niitä nuuhkiessani olen miettinyt mistä haju johtuu. Pikainen Googlettelu ei juuri johtanut mihinkään. Olen huomannut myös aiemmin, että jotku puuvillatuotteet ja muutkin vaatteet ovat alkaneet haisemaan syystä X eikä se haju lähde pois millään.

En usko, että kyseessä on pesuaine. Meillä käytetään Erisanin nestemäistä pesuainetta eikä huuhteluainetta ollenkaan. Vaatteet kuivataan pyykkinarulla. Koska kaikki vaatteet eivät haise, niin en usko vian olevan pesukoneessa.

Jotkut ehdottavat liian korkeaa pesulämpötilaa. Tämä voi olla mahdollista, olen pessyt farkut ajoittain 40 asteessa. Miksi sitten kaikki farkkuni eivät haise? Entäs elastaanin osuus? Farkuissa on elastaania, mutta edelleenkin, miksi kaikki elastaania sisältävät vaatteeni eivät haise?

Pitäisikö tässä nyt alkaa kyllästämään näitä housuja tuoksuvalla huuhteluaineella, että niitä pystyisi käyttämään ilman hajuhaittoja? Etikkaliuotustakin löysin netistä suositeltavan. Ja soodahoitoa. Pitää varmaan kokeilla. Housut kun muuten ovat hyvät, mutta haju on silmiä kirveltävä. Harmi olisi hävittää käyttökelpoiset housut.


Onko kenelläkään tietoa miksi jotkut vaatteet haisevat? 

3 kommenttia:

  1. Hei!


    Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

    Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

    Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

    Ystävällisin terveisin

    Aino Nurminen
    nurmien.aino@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Ostan aina Gina tricotin (tiedetään....) "farkkuja" ja ne haisee myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin kaverin kanssa, että voisiko haju johtua tummasta väristä mutta olen huomannut saman hajun myös vaaleissa tyynyliinoissa. Ja sitten omat mustat Mu Kavan farkkuni eivät haise miltään. Tämä on melkoinen mysteeri, tämä kamala haju :D

      Poista