torstai 10. maaliskuuta 2016

Kauppakassista

Meidän lähi-Prismaan ilmestyi helmikuussa foodie.fi:n toimesta kauppakassipalvelu. Olen kuullut aiemminkin palvelusta, mutta se on aina ollut niin kaukana meistä, ettei siitä ole ollut mitään hyötyä. Kateellisena olen kuunnellut kuinka helppoa ruokakaupassa asioiminen on. Äitiysvapaani aikana ja sen jälkeenkin tilasimme Luomulaatikosta (Tilakaupasta) kotiinkuljetuksella ruokaa kotiin mutta Tilakauppa sittemmin lopetti kannattamattomana ja se kyllä harmitti.

Noutupalvelu tuli kyllä hyvään väliin tässä meidän elämässämme. Olemme juuri aloittaneet saliharrastuksen ja kaupassa käyminen vielä salin jälkeen ennen lapsen hakemista pidensi päivää puolella tunnilla. Nyt teen ostokset vaikkapa autossa kotimatkalla ja seuraavana päivänä niiden hakemiseen menee viisi minuuttia. Keräyspalvelu on 5,90 e kerta. En pidä hintaa pahana. Heräteostokset jäävät tekemättä kun ei seiso kassajonossa tai kierrä kauppaa ja bongaa tarjouksia. Siis "tarjouksia", eli tavaroita ja ruokia joita ei käytä eikä tule syötyä. Kyllä, minä olen heräteostos ihminen.

Olemme tilanneet nyt neljä kertaa tavaraa kauppakassipalvelusta. Ensimmäisen tilauksen tein Foodie.fi:n kautta ja nyt viimeiset kaksi olen tehnyt heidän sovelluksen kautta kännykällä. Tänään viimeksi luennolla naputtelin huomisen ostoslistan. Ostoslistaan voi myös lisätä tuotteita. Olen tänään käynyt jo kaksi kertaa lisäämässä tuotteita huomisen kauppakassiin. Aluksi unohdin kylpyvaahdon ja muutaman oleellisen osan keitosta ja sitten kävin vielä ostamassa lapsen leluun pattereita. Itse asiassa olen käynyt siellä jo kolme kertaa lisäämässä unohtuneita tavaroita. Mutta huomenna perjantaina ei tarvitse mennä kauppaan. Ai niin, pitäisi käydä vielä neljäs kerta lisäämässä... mehu unohtui.



Aluksi nettisivut olivat hieman kankeat, mutta kun vauhtiin pääsee, niin homma sujuu kuin itsekseen. Kännykällä voi myös lukea tuotteiden viivakoodeja kotona ja näin saada tuotteet suoraan ostolistalle. Listoja voi myös tallentaa ja omia suosikkituotteita merkitä. Näin saa nopeasti itselleen ostonlistan pohjan, jota on helppo täydentää.



Palvelusta saa myös reseptejä, joiden ostoslistan saa siirrettyä suoraan omalle listalleen. Yhden kerran muutama haluamani tuote on ollut loppunut ja kotimaisen kurkun tilalle on tullut ei-kotimaista. Tilaukseen saa kuitenkin merkittyä jos ei halua, että tuotetta korvataan. Keräilijälle voi jättää myös viestejä. Mietin tässä, että toivottavasti se ei tarkoita sitä, että siellä lukee kaikki mahdollinen "kiinteistä tomaateista" "hyvänhajuiseen saippuaan".

Nouto sujuu sujuvasti. Puhelimeen tulee tekstiviesti, millä koodilla saa haettua tavarat kaupan aulassa olevasta kaapista. Noutoikkuna on kaksi tuntia. Harmittavan usein noutoikkunat ovat monesti varattuja niiltä ajoilta, milloin itse haluaisin noutaa ruokaa.


Toivoisin, että ruokaa saisi tilattua myös tuoretiskistä, esimerkiksi mustaa makkaraa. Se on yksi harvoja "liharuokia" joita vielä syön. Joitakin vaihtoehtoja siellä jo olikin, mutta en ole vielä koittanut niitä tilata. Paljon muuta valitettavaa en tästä vielä löydä. Ai niin. Tavarat tosiaan tulevat muovipusseissa, mutta kun meille ei niitä muualta siunaannu, niin ne pääsevät hyötykäyttöön nopeasti roskapusseina ja kirpputoritavaidon postitus- ja kuljetusvälineinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti